Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FURCSASÁGOK

 

Furcsaságok az USA történelméből.

 

100 év különbség

 

Történelem lecke

Kép

 

 

 

 

 Keress egy törtélenem tanárt aki ezt megmagyarázza --- ha tudja.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abraham Lincoln-t 1846 -ban beválasztják a Kongresszusba.
John F. Kennedy-t 1946 -ban választják be a Kongresszusba.


Abraham Lincolnt elnökké választják 1860-ban.
John F. Kennedyt elnökké választják 1960-ban.


Mindketten nagy gondot fordítottak az emberi jogokra.
Mind a két elnök felesége elvesztette gyermekét, míg a Fehér Házban laktak.


Mindkét elnököt pénteken lőtték le.
Mindkét elnököt fejbe lőtték.


Kezd egyre különösebbé válni...

Lincoln titkárnőjét Kennedynek hívták.
Kennedy titkárnőjét, pedig Lincolnnak.


Mindkettővel egy déli állambeli végzett.
Mindkét elnököt egy déli születésű elnök követte és Johnsonnak hívták.


Andrew Johnson, aki Lincoln utódja volt, 1808-ban született.
Lyndon Johnson, Kennedy utódja pedig 1908-ban született.

Kép

 

 

 

 


 

 


John Wilkes Booth, Lincoln gyilkosa, 1839-ben született.
Lee Harvey Oswald, Kennedy merénylője, pedig 1939-ben.


Mindkét merénylő a hármas nevén ismert.
Mindkettejük neve 15 betűből áll.

Kép

 

 

 

 Akkor most kapaszkodj a székbe...
Lincolnt a  'Ford' nevű színházban ölték meg 
Kennedy autója, amiben megölték egy ' Lincoln' volt amit a  'Ford' cég gyártott. 


Lincolnt egy színházban ölték meg, a merénylője elfutott majd elbújt egy raktárépületben.
Kennedyt egy raktárépületből lőtték le, a merénylője elfutott és elbújt egy színházban.


Booth és Oswald is merénylet áldozata lett még a tárgyalás előtt.

És a végső rúgás...
Lincoln egy héttel a merénylet előtt Monroe-ban volt, Maryland államban.
Egy héttel a gyilkossága előtt Kennedy Marilyn Monroe-val volt...

 Kép

 

 

 

 

 

 

 

 


Ijesztő nem?

   (Forrás: valahonnan a netről évekkel ezelőtt)

Másik hasonló ügy:

Egy kétszáz éves periódusban Wales partjainál ugyanazon a helyen három hajó süllyedt el, mindegyikük december 5-én. Mindhárom hajónak egyetlen túlélője akadt, és mindhármójukat Hugh Williamsnek hívták.

Különös.

--------------------------

A Tényeket Tisztelők Társasága vagy a Szkeptikusok Társasága szerint persze 

mindez merő véletlen.  

 

Aki 70 éve nem eszik és nem iszik semmit sem, mégis él !!   Hihetetlen de igaz!!

 

Cikk az Index.hu -ról:

A tudósok nem képesek megfejteni a hetven éve koplaló jógi titkát

2010. május 10., hétfő 16:21

Továbbra sem tudják megfejteni az orvosok annak a 83 éves indiai jóginak a titkát, aki állítása szerint hetven éve nem vett magához táplálékot és folyadékot.

Még mindig nem tudjuk, hogyan marad életben - jelentette ki Szudhir Sah neurológus, miután a múlt héten véget ért Prahlad Dzsani két héten át tartó nonstop kórházi megfigyelése [1].

A jógit két héten át harminc orvos vizsgálta a nyugat-indiai Ahmedábád egyik kórházában. Ez alatt semmilyen táplálékot, folyadékot nem vett magához, vízzel csak fürdéskor és gargalizáláskor lépett kapcsolatba, és vécén sem volt - közölte G. Ilavazahagan, az indiai nemzetvédelmi kutatóintézet élettani kutatásokkal foglalkozó részlegének igazgatója.

Prahlad Jani jógi nemeszik 000T TRHkg3518538
Prahlad Jani jógi 70 éve nem eszik és nem iszik
A kutatók abban reménykednek, hogy a számos vizsgálat eredményei segítséget nyújthatnak abban, hogy túlélési stratégiákat dolgozzanak ki természeti katasztrófák és szélsőséges stresszhelyzetek esetére, valamint űrkutatási célokra, például Mars- vagy Hold-expedíciók számára.  Az orvosok mágnesesrezonancia-vizsgálatot, DNS-elemzést és hormonteszteket végeztek, elektródákkal mérték Dzsani agy-, vese- és szívműködését, valamint egyéb idegélettani és génvizsgálatokat is elvégeztek. Ezeken kívül részletesen elemezték az aszkéta vérét is. Az eredmények néhány héten belül készülnek el.A szakállas aggastyán a vizsgálatok végeztével hazatért közeli falujába. A férfi azt állítja, kizárólag a meditációból nyeri az életben maradáshoz szükséges energiát. Elmondása szerint nyolcéves korában egy istenség megáldotta, és azóta nincs szüksége semmilyen fizikai táplálékra. Arról is beszélt, hogy egy misztikus és megmagyarázhatatlan folyamat révén egy szájpadlásán található lyukon keresztül nyer vízcseppeket.

 

Sah szerint ha Dzsani valóban nem táplálékból vagy folyadékból nyeri az energiáját, akkor feltehetőleg valamilyen körülötte lévő energiaforrásnak, például a napfénynek köszönheti életben maradását. Orvosként nem hunyhatunk szemet afelett, hogy a kalórián kívül egyéb energiaforrások is létezhetnek - jelentette ki a neurológus.

Forrás:

http://index.hu/tudomany/2010/05/10/a_tudosok_nem_kepesek_megfejteni_a_hetven_eve_koplalo_jogi_titkat/

 

------------------------------------

A 256 éves ember

Egy kínai szóbeszéd szerint Li Csing-jün 256 éven át élt ezen a földön, hosszú életének titka a kínai harcművészetek, a helyes étrend és a többtucatnyi gyógynövény volt. Bár ez első hallásra hihetetlen túlzásnak tűnik, néhány forrás megerősíti a gyógyfűkereskedőként dolgozó matuzsálem négy évszázadon átívelő élettörténetét.

1930-ban a The New York Times egyik cikkében egy igen meghökkentő állítás döbbentette meg az olvasókat: Vu Csung-csüh, a Csengtu Egyetem professzora felfedezett egy, a kínai birodalmi kormány által 1827-ben készített feljegyzést, amelyben gratulálnak egy bizonyos Li Csing-jünnek 150. születésnapja alkalmából. Azonban ez még nem minden: fél évszázaddal később, 1877-ben ismét köszöntötték az akkor már a 200. születésnapját ünneplő kínait.

A lap munkatársa először 1928-ban járt utána a kevésbé hihető történetnek, s meglepve tapasztalta, hogy a még akkor is életben lévő Li környezetében lévő idős emberek többsége azt állította, hogy még a nagyszüleik is ismerték őt gyermekkorukból, s a matuzsálem már akkor is felnőtt volt.

Az amerikai újság tudósítójának Ta Liu tajcsicsüan mester (egy kínai harcművészet, jelentése: legvégső ököl), Li tanítványa így magyarázta a nem mindennapi jelenséget: a 130 éves Li mester a hegyekben találkozott egy több mint 500 éves remetével, aki megtanította őt a pakuacsangra (az egyik legismertebb kínai harcművészetre), valamint a csikungra (egy ősi kínai energia torna és meditáció, amely serkenti a csi keringését a testben, és javítja az egészséget), továbbá az étrendjére vonatkozó tanácsokkal látta el.

Ta Liu szerint "a mester hosszú életének titka abban rejtőzik, hogy 120 éve minden egyes nap elvégzi a gyakorlatokat, rendszeresen, pontosan és őszintén". 1933-ban természetes halállal hunyt el Li, aki barátainak azt mondta, hogy "mindent megtettem e világban, amit meg kellett tennem, most hazamegyek".

A matuzsálem halála után Jang Szen tábornok vizsgálatot indított, hogy mi is állhat Li hosszú életének hátterében, illetve hogy valóban hány évet is élt. A nyilvánosság elé tárt jelentés szerint Li gyógyfűkereskedő volt, pecsétviaszgombával (kínai neve Ling Zhi, amely szellemnövényt jelent), goji bogyóval (fogyasztásának tulajdonítják a hosszan tartó fiatalos közérzetet, szépséget, erőt), vad ginzenggel (gyökerét szellemi és fizikai erőnlétfokozónak hiszik), valamint fürtös sülyfűvel (az ősz hajat feketébe fordítja) és az ún. ázsiai gázlóval dolgozott. Ezekkel és még számos Kínában fellelhető gyógynövénnyel ízesítette ételeit, amelyet általában rizsborral "öntözött" meg. Linek állítólag az 1930-as években már 200 leszármazottja volt, s 23 felesége volt életben.

A Nemzeti Forradalmi Hadsereg tábornoka 1927-ben meginvitálta Lit szecsuáni otthonába. Így írt róla: "remek látású, fürge léptű, körülbelül 210 centiméter magas, körmei hosszúak, arca pirospozsgás". A valószínűleg egyetlen fennmaradt fénykép itt készült róla.

Li Csing-jün azt állította magáról, hogy 1736-ban született, azonban néhány vitatott forrás szerint rosszul emlékezett az öreg, ugyanis 1677-ben láthatta meg a napvilágot. Abból a szempontból végül is mindegy, hogy 197 vagy 256 évet élt, hiszen ha a hihetetlen történet igaz is lenne, életkora alapján messze megelőzné a francia "csúcstartó" Jeanne Calment-t, aki 122 évesen és 164 naposan távozott az élők sorából 1997-ben.

42544.jpg

Forrás: http://mult-kor.hu/szuletett-1677-ben-meghalt-1933-ban-20141203

-------------------------------------------

 

 TELEPORTÁCIÓ KÍNÁBAN:

 Mi lehet ez?     Csalás?     Egy cáfolat....

 

 

Ideiglenesen itt tárolom a Michael A. Cremo könyvek netes ismertetőjét: