Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Idézetek, írások ECKHART TOLLE-tól és másoktól 

 

 " A VILÁG CSAK BELÜLRŐL VÁLTOZHAT MEG."

 

 our-cities-ourselves-the-future-of-transportation-in-urban-life-jakarta-indonesia_tbr2l_11446.jpg
 
          
 
Sohasem jön el a mostaninál tökéletesebb pillanat.

-oOo-

Amikor elfogadod azt, ami van, minden pillanat a legjobb. Ez a megvilágosodás. 

-oOo-

Hagyd abba önmagad és partnered bírálgatását! A legnagyobb mértékben azzal mozdíthatod elő kapcsolatod megváltozását, ha társadat teljesen olyannak fogadod el, amilyen, anélkül, hogy megpróbálnád őt kritizálni vagy megváltoztatni.

-oOo-

Azonnal megtalálod Istent, amint ráébredsz, hogy nem kell keresned őt.
 
-oOo-
 
Bármit is tartalmaz a jelen pillanat, fogadd el, mintha magad választottad volna azt! Mindig vele működj, s ne ellene! Tedd barátoddá és szövetségeseddé, ne pedig az ellenségeddé! Csodálatosan át fogja ez alakítani az egész életedet.
-oOo-

Az emberiség egy vészesen őrült és nagybeteg faj! Ez nem kritika. Ez tény.

-oOo-
 
A nyugtalanságot, a szorongást, a feszültséget és az aggódást - valamennyi a félelem különböző formája - a túl sok jövő és a nem elegendő jelen    okozza. A bűntudatot, a megbánást, a neheztelést, a sérelmeket, a szomorúságot, a keserűséget és a nem megbocsátásnak valamennyi formáját a túl  sok múlt és a nem elegendő jelen okozza.
 
                                                                  -oOo-

                         A megvilágosodott ember figyelmének középpontjában mindig a most áll, de periférikusan azért tudatában van az időnek.

                                                                 -oOo-
 
Amint észreveszed, hogy nem vagy jelen, máris jelen vagy. Valahányszor képes vagy megfigyelni az elmédet, már ki is léptél annak csapdájából.

                                                                -oOo-
 
 Soha, semmi nem történt a múltban: minden a mostban történt.
 Soha semmi nem fog történni a jövőben: minden a mostban fog történni.

oOo-

Az élvezet mindig valami rajtad kívül álló dologból származik, míg az öröm a bensődből fakad.

 
 
 -oOo- 
 
           Előbb teljesen tudatára kell ébredned érzelmeidnek, és képessé kell válnod arra, hogy érezd őket, mielőtt megérezheted azt, ami rajtuk túl van.
 
 
 
 
   -oOo-
 
                        Ha a gondolat és az érzelem nyilvánvalóan ellentmond egymásnak, akkor a gondolat a hazugság, s az érzelem az igazság.
 
  
  -oOo-
 
                      Vedd észre, hogy a téged körülölelő csend megfigyelésének pillanatában nem gondolkozol! Éber vagy, mégsem gondolkozol.
 
  
      -oOo-
 
 Az emberi állapot: a gondolatban elveszettség állapota.
                                                     
 -oOo-
 
   

Íme egy új spirituális gyakorlat: ne vedd a gondolataidat túl komolyan!

 -oOo-
 
 Valahányszor elmerülsz a kényszeres gondolkozásban, elkerülöd azt, ami van. Nem akarsz ott lenni, ahol vagy. Az itt és mostban.
 
 
 

  -oOo-

Mi az alapvető illúzió? A gondolattal való azonosulás.

   -oOo-

 A spirituális fölébredés: fölébredni a gondolat álmából.

  -oOo-

Semmi olyan nem lehetsz, ami fölbukkan és elmúlik.


 -oOo-

 Unatkozom." Ki tudja ezt?
 „Haragszom, szomorú vagyok, félek." Ki tudja ezt?
 Te a tudás vagy, s nem a tudott állapot.
 
  -oOo-
 
   

Az emberi evolúció következő lépése: túllépni a gondolaton. Ez most sürgős feladatunk.

 -oOo-
 
A belső csend fogja megmenteni és átalakítani a világot.
   -oOo-
 
   

A csend a kondicionálatlan tudat.

 -oOo-
 
Az elme önmagában nem hibás működésű! Csodálatos eszköz! A díszfunkció akkor kezdődik el, amikor önmagadat keresed benne, és összetéveszted azzal, aki valójában vagy.
   -oOo-
 
 Mondanivalóm lényegét az elme nem képes megérteni. Abban a pillanatban viszont, ahogy fölfogod, a tudatod átvált az elméből a Létre, az időből a  jelenre. Hirtelen mindent élőnek érzel, minden energiát sugároz, mindenből a Lét árad!
 
  

  Ősidök óta minden tradíció spirituális mesterei a mostban jelölték meg a lelki dimenzió kulcsát
 -oOo-
 
 Az elme nem ismerheti meg a fát. Ő csak tényeket vagy információt tudhat meg a fáról. Az elmém nem ismerhet meg téged, csak címkéket, ítéleteket,   tényeket és véleményeket tudhat meg rólad. Kizárólag a Lét ismer közvetlenül!
-oOo-

                                            
Mi az utólsó illúzió ? Végsősoron, te és Isten kettőssége.

 

II.
”Bármikor, mikor észreveszed, hogy a negatívitásnak valamilyen formája bukkan fel benned, ne úgy tekints rá, mint egy kudarcra, hanem mint egy hasznos jelzésre, ami azt mondja neked: Ébredj. Kerülj ki az elmédből. Légy jelen.”
 

„Mikor ránézel egy másikra, és nagy szeretetet érzel, vagy mikor elmélyülsz a természet szépségében, és mélyen reagálsz, akkor csukd be szemed egy pillanatra, és érezd annak a szeretetnek a lényegét, vagy azt a szépséget, ami benned van, ami elválaszthatatlan attól, aki vagy, az igaz természetedtől.”

 

„Nem részesülhetsz olyanban, amit nem tudsz megadni. A kiáramlás határozza meg a beáramlást. Bármiről, amiről azt gondolod, hogy a világ visszatartja tőled, az már neked meg van, viszont, hacsaknem, nem engeded meg, hogy az kiáramoljon, akkor te még csak nem is tudod azt, hogy neked az meg van. Ez magában foglalja a bőséget is.”

 

A jószívűség, az, közted, és a minden teremtmény közt lévő, mély kötelék tudatossága.”

 

„Az igaz megváltás, az a megszabadulás a negatívitástól, és minden múlt és jövőbelitől, mint pszichológiai szükségtől.” 

„Valóban szükséges szenvedni? Igen is meg nem is. Ha nem lett volna olyan a szenvedésed, mint amilyen neked volt, akkor nem lenne számodra olyan a mélység, se az alázatosság, se a jószívűség.”

 „A megvilágosodás azt jelenti, hogy inkább a jelenlét állapotában való tartózkodást választjuk, mint sem, az időben lévőt. Ezt azt jelenti, hogy igent mondunk arra, ami VAN.”  

  „Ahogy haladsz az életeddel, ne szenteld a figyelmed 100%-át a külső világnak és az elmédnek. Tarts meg valamennyit belülre is. Érezd a belső testet, még akkor is, mikor a mindennapi tevékenységek lefoglalnak, különösképp akkor, mikor a természettel vagy kapcsolatban. Érezd a csendet mélyen belül. Tartsd a kaput nyitva.

 „Az érzés juttat majd téged közelebb annak az igazságához, aki vagy, mint sem a gondolkodás.”

„A boldogtalanság, végül is, nem az életkörülményeidből bukkan fel, hanem az elméd kondícionáltságából.”
 
A nagy dolgok, azokból a kis dolgokból bukkannak fel, amiket tisztelünk, és amikkel törődünk. Mindenkinek az élete, valójában, kis dolgokból áll. A nagyság, az egy mentális absztrakció, és az egonak egy kedvenc fantáziája. A paradox az, hogy akkor alapozzuk meg a nagyságot, mikor a kis dolgokat tiszteljük, már ha, a jelen pillanat helyett, a nagyság ideájára törekszünk.”
 
„Benned, mint minden egyes emberi lényben, a tudatosságnak egy olyan dimenziója van, ami messze mélyebb, mint a gondolat. Szeretet, öröm, kreatív kiterjedés, és a tartós belső béke, csak ezen a kondícionálatlan tudatosság dimenzióján keresztül tud bejönni az életedbe.”
 
„Mikor használni kell az elmédet, különösképp akkor, mikor egy kreatív megoldás szükségeltetik, akkor néhány perces rezgés van vagy ilyesmi, a gondolat és a csend között, az elme és a nincs-elme közt.”
 
„A legtöbb embert, annyira megzavarták a saját gondolataik, hogy a fejükben lévő hangokkal azonosultak, így ők már nem érzik az elevenséget önmagukban. A képtelenség, hogy érezzük azt az életet, ami a fizikai testet élővé teszi, az igazi életet, azt, aki te vagy, az a legnagyobb megfosztottság, ami történhet veled.”
 
„Nézd meg, vajon rajta tudod-e kapni magad, hogy panaszkodsz, akár beszédben akár gondolatban, amikor egy olyan szituációban találod magad, amit más emberek tesznek, vagy mondanak a környezetedben, az élet szituációdban, akár ami még az időjárás is lehet. A panaszkodás, az mindig, a nem elfogadása annak, ami van.”
 
„A gondolat áramlatnak hatalmas lendülete van, ami könnyedén magával ránt téged. Minden gondolat úgy tesz, mintha számítana annyira. Ez teljesen magával akarja ragadni a figyelmedet. Itt egy új spirituális gyakorlat: ne vedd a gondolataidat túl komolyan.”  
 
„Az idő az, amiben az ego él. Minél erősebb az ego, annál több idő kerekedik felül az életeden. Ekkor, majdnem minden gondolat, amit kigondolsz, az a múltra és a jövőre vonatkozik, és az öntudatod, a múltbéli identitásodtól függ valamint, annak jövőbéli beteljesülésétől.”

„Figyeld az emberek történeteit, és úgy fogod találni, mintha ők mind, csak arra lenének felhatalmazva, hogy „Nos, én képtelen vagyok arra, hogy most legyek békében.” Az ego, még csak nem is tudja azt, hogy az egyetlen alkalom a számodra, hogy békében légy, az a most.”
 
„Ha megtudod tanulni elfogadni, és még üdvözlöd is az életedben a befejezéseket, akkor lehet, hogy úgy találod, hogy a kezdeti üresség, amit éreztél, a belső tágasság érzésébe fordul át, ami a mélyebb béke.” 
 
„Az elfogadása annak, ami van, az, közvetlenül megszabadít téged az elme azonosulástól, és így újra kapcsolatban vagy a Léttel. Az ellenállás, az, az elme.”  
 
„Mikor kihívások jönnek, mint mindig, tedd szokásoddá, hogy azonnal menj belülre és fókuszálj, amennyire csak tudsz, a tested belső energia mezőjére.”
 
„Néha a megadás azt jelenti, hogy feladjuk a megértést, és kényelemben vagyunk avval, amit nem tudunk.”
 
„Mikor figyelsz egy gondolatra, akkor ne csak a gondolatnak légy tudatában, hanem önmagadnak is, mint a gondolat tanújaként. Ekkor, a tudatosságnak egy új dimenziója jön be.”  
 
„Ha elégedett vagy azzal, hogy különösebben, senki se vagy, hogy semmiben nem tűnsz ki, akkor összhangba kerültél az univerzum erejével. Ami látszólag, gyengeség az ego számára, valójában, ez az egyetlen igaz erő. Ez a spirituális igazság, homlokegyenest szemben áll a mi, jelenlegi kultúránk értékeivel, valamint azzal móddal, ahogyan az embereket arra kondícionálják, hogy hogyan viselkedjenek.” 
 
„A bölcsesség, az, azon az egyszerű cselekedeten keresztül bukkan fel, hogy teljes figyelmet adsz valakinek vagy valaminek. A figyelem, az őseredeti intelligencia, a tudatosság maga. Ez kapcsolja össze, az érzékelőt és az érzékeltet a tudatosságnak egy, egyesítő mezejébe. Ez az elkülönültség gyógyítója.” 

„A megbocsátáson keresztül, amely lényegében azt jelenti, hogy felismerjük a múlt lényegtelenségét, és megengedjük a jelen pillanatnak azt, hogy az úgy legyen, ahogy az van, az átalakulás csodája nem pusztán belül történik meg, hanem kívül is.”   
 
 

Kép

 

Eckhart Tolle

Az emberi létezés legfontosabb dimenziója

 
Azért vagyunk itt, hogy megtaláljuk azt a dimenziót magunkban, ami mélyebb a gondolatnál.  
 
Ez a tanítás nem nyugszik tudáson, érdekes tényeken vagy új információkon. A világ már tele van ezekkel. Sokféle gombot megtudsz nyomni megannyi eszközön amik rendelkezésedre állnak és máris megkapod az információt. Fuldokolsz az információban.
 
És végső soron mi a lényege ennek? Több információ, több dolog, több ebből, több abból. Megfogjuk-e találni az élet teljességét több dolgon keresztül, valamint hatalmasabb és nagyobb bevásárló és sétáló utcákban?
 
Megfogjuk-e találni magunkat a gondolkodó és analizáló képességünkön keresztül és azzal, hogy felhalmozunk több információt és több dolgot? Ez a ’több’ megfogja-e menteni a világot? Ezek csak formák.
 
Ezt soha nem tudod a forma szintjére hozni. Soha nem fogod eléggé jól megszervezni és felhalmozni a formákat amikről azt hiszed, hogy szükséged van rájuk ahhoz, hogy teljesen önmagad legyél.
 
Néha azért ezt rövid időszakokra megtudod tenni. Hirtelen megtalálsz mindent ami működik az életedben. Az egészséged jó, a kapcsolataid nagyszerűek, van pénzed, tulajdonaid, szeretnek és tisztelnek mások.
 
De nemsokára valami elkezd eltűnni itt vagy ott, vagy az anyagiak vagy a kapcsolatok vagy az egészséged, munkád, élethelyzeted. Ez a természete a formák világának, itt semmi sem állandó sokáig – ezért az újra elkezd szétesni.
 
A hang a fejedben soha nem marad csendben és ez válik azzá a civilizációvá ami a forma megszállottja. Ezért nem tud ’ez’ semmit az emberi létezés legfontosabb dimenziójáról.: A szenteltről, a csendről, a formanélküliről, az isteniről.
 
Mit nyersz azzal, ha megszerzed az egész világot, és elveszíted önmagadat?
 
Azt mondták egyszer: Két út vezet a boldogtalansághoz: „ ha nem kapod meg amit akarsz, és ha megkapod amit akarsz.”
 
Amikor az emberek elérik azt ami a világ szerint kívánatos – vagyon, elismertség, jólét és egyéb eredmények, még mindig nem boldogok vagy ha mégis, nem sokáig. Nincsenek békében önmagukkal. Nincs tökéletes biztonságérzetük, nincs bennük megnyugvás.
 
Az eredményeik nem adják meg számukra azt amit igazán kerestek önmagukban. Nincs meg azaz érzés, hogy gyökeret vertek az életben, vagy ahogy ezt Jézus nevezte az élet teljességében.
 
A jelen pillanat formája a bejárat a formamentes dimenzióba. Ez egy szűk kapu amiről Jézus is beszélt, ami elvezet az élethez. Igen nagyon szűk, csak ez a pillanat az.               
 
Ahhoz, hogy megtaláld szükséges felgöngyölítened az életed kéziratát, amin az élettörténeted íródott, a múlt és a jövő. - A könyvek létezése előtt ilyen tekercsek voltak amiket elolvasás után egyszerűen csak feltekertél.
 
Tehát rakd félre a történetedet, ez nem az aki te valójában vagy. Az emberek általában úgy élnek, hogy teherként cipelik a múltat és a jövőt, a személyes történetük terhét, és közben remélik, hogy beteljesítik magukat majd a jövőben. Ez nem fog megtörténni, tehát tekerd fel a régi kéziratokat. Legyél kész rá.
 
Ezt a problémát nem tudod megoldani gondolkozással, azzal csak további problémákat teremtesz. A megoldás mindig megjelenik, mikor kilépsz a gondolkodásból, csendessé válsz és teljesen jelen vagy, még ha csak egy pillanatra is. Majd egy kicsit később mikor a gondolat vissza jön, hirtelen egy kreatív felismerés jön ami előtte nem volt ott.
 
Enged el a túlzott gondolkodást és meglátod, hogyan változik meg minden. A kapcsolataid megváltoznak mert nincs igényed arra, hogy a másik személynek kellene tennie érted valamit, ami álltal megnövelheted az éntudatodat. Nincs szükséged arra, hogy összehasonlítsd magadat másokkal vagy, hogy próbálnál többé válni mint valaki más, és ezáltal is megerősítve az azonosulásodat.
 
Megengeded mindenkinek, hogy azok legyenek akik már eleve is azok. Nincs szükséged arra, hogy megváltoztasd őket vagy másként viselkedj ahhoz, hogy boldog lehess.
 
Nincs semmi rossz az új dolgokban, tevékenykedsz, felfedezel új országokat, találkozol új emberekkel, elsajátítasz új tudást, fejlődsz testileg-lelkileg, teremthetsz bármit ebben a világban.
 
Csodálatos dolog teremteni a világban és itt mindig több van, mint amit te tudsz.
 
A kérdés most ez: keresed-e azt magadban, hogy mit tudsz tenni? Megkísérelsz-e hozzáadni többet ahhoz, akinek gondolod magadat? Megrögzötten igyekszel-e a következő pillanat felé és az az utánira, remélve, hogy találsz majd valami beteljesedés érzést?
 
A létezés értékessége a te valódi különlegességed. Amit az egos én keresett az ő története szintjén –azt, hogy különleges akarok lenni – ez elfedte azt a tényt, hogy nem tudsz már különlegesebb lenni mint ami már most vagy. Nem azért vagy különleges, mert te sokkal boldogtalanabb vagy mint bárki más, hanem mert te képes vagy érezni a szépséget, a drágaságot, az értékességet, az életteliséget mélyen magadban.
 
Mikor jelen vagy ebben a pillanatban, megszakítod a történeted folyamatosságát a múltat és a jövőt. Az igazi intelligencia felemelkedik ami egyben a szeretet is.
 
Az egyetlen út amelyen a szeretet beáramolhat az életedbe, az nem a formán keresztül vezet hanem a belső tágasságon, ami a jelenlét. A szeretet forma nélküli.  

   

 

 

Más fontos írások, mondások, stb., természetesen a teljesség igénye nélkül::

 

Tabula Smaragdina

 1. Való, hazugság nélkül, biztos és igaz.
 2. Az, ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, és ami fenn van, ugyanaz, ami lenn van. Így érted meg az egyetlen csodát.
 3. És ahogy minden dolog az Egytől származott, az Egy gondolatból: úgy, elfogadva azt, lett minden teremtett dolog.
 4. Apja a Nap, anyja a Hold; a szél hordozta méhében; dajkája a föld.
 5. Ez a világ első anyagának forrása.
 6. Ereje tökéletes, ha a földbe visszafordul.
 7. Válaszd el a földet a tűztől, a durvát a finomtól, gyengéden, hozzáértéssel.
 8. A földről az égbe száll, aztán pedig a földre, befogadja a magasabb és az alacsonyabb erőket. Így éred el a világ legnagyobb dicsőségét. Ettől kezdve menekül előled minden sötétség.
 9. Ez a nagy erő erejének ereje: mert minden légneműt legyőz és minden szilárdat áthat.
 10. Így teremtették a világot.
 11. Annak, ami ezt a módszert követi, eredménye csodálatos lesz.
 12. Ezért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert a világ tudásának három része birtokomban van.
 13. Amit a Nap műveleteiről mondtam, befejeztem.  

                                                 

                                                                           Hermész Triszmegisztosz

 

 

A delphoi jósda felirata:

Gnóthi szeauton - Ismerd meg önmagadat!

 

A delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövendőjükre, a sorsukra voltak kíváncsiak. A jós azt felelte:

– Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is.

Ez a gnóthi szeauton igazi értelme.

*   *   *

 

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat."
Frank Otlaw

 

 

„A lét, így, ahogy van, tűrhetetlen. A beszennyezett lét elviselhetetlenségét mindenki egész közelről ismeri… A lét beszennyezése (a létrontás elkövetése) mindenkit érint, ezért minden ember minden emberért jóvátételre köteles. „
(Hamvas Béla)
 
  

"Bizonyos, hogy aki természettudományosan gondolkozik, sohasem jut a dolgok mélyére."

                                                                                    Hamvas Béla  

 

 

     Laár András írása a hülyeségek és a rabság összefüggéséről...

A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk. Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.
Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okostelefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk. És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk. Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést. És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkredepressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat. Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk. És, ha nem hinnénk el, hogy nekünk egyre több pénz jár, miközben másnak meg egyre kevesebb, akkor nem kéne a természetet se kizsigerelni, nem kéne annyi állatot meggyilkolni, nem kéne szétvegyszerezni a Földgolyót. Ez szintén megszabadítana minket egy sor baljós körülménytől.
Ha nem hinnénk azt, hogy a feleségünk, vagy a férjünk (kinek ez, kinek az) azért létezik, hogy minket boldoggá tegyen, akkor nem is tőle várnánk a boldogságunkat, és akkor nem veszekednénk vele követelőzve hol ezért, hol azért. És akkor kevesebb lenne a veszekedés az életünkben, ami szintén azt eredményezné, hogy szabadabbnak érezzük magunkat.
Nagyon sok a hülyeség, és mind csak arra szolgál, hogy mi rabok legyünk. Ezeket kell nyakon csípnünk ahhoz, hogy szabadok legyünk. Van egy nagyon jó buddhista mondás:
„NE HARCOLJ A SÖTÉTSÉG ELLEN, HANEM GYÚJTS GYERTYÁT!”
Sok sikert kívánok az ÖNGYÚJTÓ megtalálásához!

Szeretettel: Laár András
 

------------------------------------------------

 

jezus-a-tanito.jpg

 

 "Akkor Jézus így szólt:  -  Ebbe a kagylóba rejtem szabadságtokat !  - és összecsukva a kagylót , a háborgó tengerbe vetette azt.

Néhányan a legelszántabbak közül, így Jakab és Tamás azonnal a habokba vetették magukat, a tanítványok többsége azonban csak sopánkodott.

  -  Miért tetted ezt Mesterünk ? 

Ő pedig elmosolyodott és így felelt: 

  -  Keresni fogjátok ezt a kagylót minden tengerpart fövenyén az

idők végezetéig és keresni fogják az unokáitok unokái is, de csak kevesen lesznek közületek, akik megtalálván magukban nem kiáltanak fel bolond módjára és nem vetik el:  

 -  Ugyan mire jó ez nekem és mihez kezdjek vele ?

 -  Mert bizony mondom néktek elfér egy kagylóban a szabadság és dióhéjban a gyűlölet, a halál pedig csak olyan apró mint a bogáncs, amit a ruhátok korcán mindenűvé elhurcoltok "

                                                               (János apokrifek)

 

 -----------------------------------

 

 
Egyetelen út vezet a Mennyországba. A földön ezt úgy hívják: szeretet.
                                                                                             Ismeretlen szerző
 
Csak akkor látom mennynek a mennyet, ha kapujában a macskám integet
                                                                                             Ismeretlen szerző       
 
Míg meg nem tapasztaljuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik
                                                                                              Anatole France       

 

"Ez a világ olyan, mint egy híd.
Haladj át rajta, de ne építsd rá a házad."

Indiai mondás


-----------------------------------------------


"A türelem egy pillanata
nagy bajtól óvhat meg,
a türelmetlenség egy pillanata
egy egész életet romba dönthet."

Kínai mondás

--------------------------------------------

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad."

                                         Gautama  Sziddhárta

-------------------------------------------

TIED LESZ A FÖLD ÉS AZ ÉG
 
Ha meg tudod őrizni nyugalmadat, miközben környezeted 
elveszíti azt, s emiatt téged okol.
Ha tudsz bízni önmagadban, amikor mindenki kételkedik, és ha
ugyanakkor elnéző leszel a kételkedőkkel szemben.
Ha meg tudsz állni a hamisság és az ármánykodás közepette;
ha erős maradsz és tiszta a romlottság közepette
és ha tudsz kivárni anélkül, hogy belefáradnál.
Ha tudsz álmodozni anélkül, hogy az álmok rabjává válnál,
gondolkodni anélkül, hogy rögeszméid keletkeznének.
Ha dicsőségben és megaláztatásban nem kerít hatalmába
a hiúság, illetve a reménytelenség,
hanem mindig ugyanaz maradsz: önmagad ura.
Ha látod, hogy meghiúsulnak eszményeid és munkád,
amelynek életed szentelted, te pedig nemcsak ellenállsz,
hanem felsorakozol az igazság mellett, s újrakezded műved.
Ha tudsz erősödni anélkül, hogy ezzel visszaélnél,
ha meg tudod közelíteni a nagyokat anélkül,
hogy hátat fordítanál az alázatosaknak.
Ha olyan önuralomra teszel szert,
hogy barátaid és ellenségeid nem tudnak kihasználni,
de még meg sem sebezni.
Ha olyan bölcsen fel tudod használni az időt, hogy csak jóra fordítod.
Ha mindig mindenkinek csak jót teszel anélkül, hogy bármilyen
ellenszolgáltatásra számítanál, kivéve azt, amit Isten igért.
Légy biztos benne, akkor minden a tied lesz:
a föld és az ég, az idő és az örökkévalóság, Isten és az ember.
 
                                                    Mariangelo da Cerqueto
 
-----------------------------------
 
"A karma világa végtelen, de unalmas.
 A másik végtelenség soha nem unalmas."
 
 
„Én Az vagyok, te Az vagy, az egész Az”.
 
 
Idézetek:
 
Keresztes Szent János
Arcomat kedves arcára hajtottam,
Megszűnt minden, a létet elhagytam,
Gondjaim ott maradtak,
És egyre halványultak,
Éreztem magam körül a liliomokat. .
 
 
Rumi
Van egy másik mező, túl jón és rosszon,
Akarsz velem találkozni azon?
 
A függöny mögül gondot visel ránk Valaki.
Ez az árnyékunk,
Valójában nem is vagyunk itt.
 
Amikor meghalok, az angyalokkal szárnyalok,
Amikor megszűnök számukra is, olyan vár rám,
Mit elképzelni sem tudok.
Jöttem valahonnét, nem tudom honnan,
De azt biztosan tudom, hogy végül ugyanoda
térek vissza.
 
Vaszistha
Végtelen világok áramlanak
A hatalmas, végtelen kiterjedő tudatba,
Olyanok, mint a fényben
A porszemek kavargó tánca.


-----------------------------

Az igazán fontos égi dolgok... 

alone-x.jpg

 

Történet... :

"

IGAZ SZERELEM

 Moses Mendelssohnt, az ismert német zeneszerző atyját igazán nem lehetett daliásnak nevezni. Alacsony termete mellett még púpos is volt. Egyszer látogatóban járt egy hamburgi kereskedőnél és reménytelenül beleszeretett az üzletember bájos leánykájába, Frumtjéba. A lány azonban viszolygott Moses torz külsejétől. Amikor elérkezett a távozás ideje. Moses összeszedte minden bátorságát és bekopogtatott Frumtjéhoz, hogy utoljára megpróbáljon beszélni vele. Megigézte a lány vakító szépsége, de mélységesen elszomorította, hogy rá sem hajlandó nézni. Miután többször is hasztalanul igyekezett szóra bírni, Moses végül félénken megkérdezte: - Frumtje kisasszony, hisz abban, hogy a házasságok a mennyben köttetnek? - Igen - felelte a lány szemét továbbra is a padlóra szegezve. - És maga? - Én is. Tudja, az Úr minden fiú születése elölt kinyilatkoztatja, hogy ki az illető jövendőbelije. Nekem is kijelölték a menyasszonyomat, de az Úr még hozzátette: „A feleséged púpos lesz." Én azonnal könyörögni kezdtem: - Ó, Uram. ne sújtsd őt ilyen rettenetes sorssal! Kérlek, add nekem a púpját, hadd maradjon ő gyönyörű! " Frumtje a fiatalember szemébe nézett és mintha valami réges-régi emlék kavarodott volna föl benne. Mendelssohnnak nyújtotta kezét, és hamarosan örök hűséget esküdött neki.       

 Barry és Joyce Vissell

"

"A boldogság ott kezdődik, hol a többre vágyás szűnik."

 

  

 portraitufonauta.jpg

 Vissza a főlapra

 

 

Website counter